Delaš v tujini? Morda lahko zahtevaš povračilo davkov!

780
780

Popotniško združenje Slovenije (PZS), kot predstavnik Slovenije v Mednarodnem združenju mladinskih prenočišč, se je večkrat soočalo z vprašanji, kako lahko preverijo morebitne po nepotrebnem plačane davke.

 

Pri delu v tujini je prihodek najverjetneje obdavčen, ta pa je lahko preplačan. Do preplačila lahko pride še posebej če se z delom prične med davčnim letom. Zato je potrebno oddati vlogo za povračilo davkov in izvedeti, ali se lahko preplačane davke dobi povrnjene. Prav tako pa je vlogo potrebno oddati za zagotovitev skladnosti z davčnim zakonom.

Članom Popotniškega združenja Slovenije je zagotovljen 10 % popust na vlogo izračuna dohodnine in povračilo dohodnine v Kanadi, Avstraliji, ZDA, Evropi in Novi Zelandiji.

LAHKO ZAHTEVAM POVRAČILO?

Ko delaš v tujini, je tvoj prihodek najverjetneje obdavčen in lahko davek preplačaš, še posebej če prispeš v tujino med davčnim letom. Prav zato moraš oddati vlogo za povračilo davkov in izvedeti, ali lahko preplačane davke dobiš povrnjene.

V nekaterih državah, kot je na primer Avstralija, dobiš povrnjene davke za tečaje, ki so povezane s tvojim delom. V Kanadi dobiš davke povrnjene za zdravstvene stroške ali za stroške, povezane s potovanji. Za takšne stroške moraš vedno obdržati račun.

Prav tako moraš vlogo oddati, da zagotoviš, da je vse skladno z davčnim zakonom.

V ZDA moraš vedno vložiti vlogo za povračilo davkov, da ob naslednjem vstopu v državo ali ob naslednji prošnji za delovno vizo ne boš imel težav.

PREVERITE, ČE LAHKO ZAPROSITE ZA POVRAČILO.

VIr: Globetrotter.

 

780

Nalaganje vsebine...

Loading...